En vinsmagning er et fantastisk arrangement for dig og en flok gæster, som nyder at drikke et glas og ønsker at smage noget forskelligt. Men hvordan skal du gribe det an? Her får du en miniguide til, hvordan du kan holde en god vinsmagning, som samtidig kommer til at være sjov – både for dig og gæsterne.
Den gode vinsmagning – hvad skal du bruge?
De rette glas
Det betyder altså noget, at hvidvinen kommer i et hvidvinsglas, og at rødvinen kommer i et rødvinsglas. Derfor er det vigtigt, at du har nogle ordentlige vinglas, hvor din vin kan blive iltet igennem. Derudover er det en god idé at medbringe flere glas, så dine gæster ikke behøver at bunde, før de kan smage videre.
Fokus på temperaturen
Det kan siges helt kort. Rødvin skal være 16-18 grader, og hvidvin skal være 10-12 grader.
Hvor mange personer om én flaske?
Hvis I er mange mennesker, nytter det ikke noget, at du kun har købt én flaske af hver vin. Til gengæld skal du heller ikke overdrive, for så får I ikke det optimale ud af vinsmagningen. Som en tommelfingerregel kan du gå efter, at der er til 8 glas i hver flaske – så løber du ikke tør.
En fordel, hvis gæsterne kan skrive ned
Når man smager flere vine, kan det være svært at skelne imellem dem. Derfor er det en god idé, at du lægger noget papir og en blyant, så dine gæster kan holde styr på noterne i de forskellige vine, samt hvilken der er favoritten. Prøv for eksempel en Zinfandel, som helt sikkert vil skille vandene.
Mange former for vinsmagning
I kan smage vinene blindt, så I ikke lader jer påvirke af navnene på flaskerne samt udseendet.
Du kan også lade gæsterne se vinene først, men derefter ikke lade dem kende rækkefølgen.
Du kan også lave et pointsystem, hvor I hver især skal gætte f.eks. land, drue, årgang osv.
HUSK, at det skal være sjovt at lave vinsmagning! Og derfor behøver du heller ikke at have læst op på det hele i forvejen.. God fornøjelse!