Sådan kommer du i gang med at løbe

29. marts 2021 | Ikke-kategoriseret

– Annonce

Løb er en motionsform, der nydes af mange, da det er godt for både krop og sind – og det kræver meget lidt udstyr. Alt hvad du behøver er et par gode løbesko, løbetøj samt viljen og motivationen til at komme i gang. Her er nogle tips til at få dig i gang med at løbe.

Invester i løbesko og løbetøj

Inden du går i gang med at løbe, bør du investere i et par løbesko, der er komfortable samt lavet specifikt til løb. Desuden er det vigtigt, at du ender med den rigtige type af sko til din fod og løbestil.

Når du er på udkig efter løbesko, er det ligeledes en fordel at tage et kig på løbetøj såsom toppe, T-shirts, shorts m.m., der er svedabsorberende. Læs mere her, hvis du er på udkig efter løbeudstyr i en høj kvalitet.

Find et løbeprogram

Som nybegynder kan det virke uoverskueligt at skulle løbe en længere distance uden overhovedet at holde en pause. Men det er der heller ingen grund til.

Find et løbeprogram, der er lavet til begyndere. I disse løbeprogrammer vil du ofte skulle kombinere løb med gang. For mange nye løbere er dette den nemmeste måde til at opbygge udholdenhed samt en bedre kondition.

Gør det håndterbart

Dit løb kan være udfordrende i starten, men det bør ikke være så uoverskueligt, at du aldrig ønsker at løbe igen. Derfor bør du finde et løbeprogram, der er håndterbart, så du ikke allerede føler, at det er umuligt at overholde efter den første uge.