Hollandsk fænomen har stor positiv effekt på flere, end man først regnede med

15. september 2018 | Ikke-kategoriseret

– Annonce

I første omgang skulle det hollandske fænomen Snoezelen blot være en behagelig aktivitet for børn og voksne med fysisk og psykisk udviklingshæmning, men faktisk har mange flere glæde af de afslappende og inspirerende rammer.

Snoezelen er ikke det mest mundrette konceptnavn at udtale. Men det kan være lige meget, for det hollandske fænomen, der har eksisteret siden 1970’erne, har vist sig gavnligt for mange flere end blot den oprindelige målgruppe.

Da Snoezelen blev lanceret, var det primære formål at skabe en behagelig aktivitet fri fra krav, hvor børn og voksne med fysisk og psykisk udviklingshæmning skulle kunne nyde samvær og kommunikation på egne betingelser. Men faktisk har det vist sig, at personer med ADHD, autisme, psykiske lidelser, demens og PSTD også har glæde af Snoezelen.

I al sin enkelthed er begrebet Snoezelen en sammentrækning af de to hollandske ord ”snuffelen” og ”dozelen”, som betyder ”snuse” og ”døse”. Værdien i konceptet, som rummer en bred vifte af sanselige elementer, er, at brugeren får glæde af en rolig stimulering af sanserne. Og bearbejdning af sanseindtryk, som kan være svært for mange med forskellige lidelser.

Vil du vide mere om Snoezelen, og kunne du tænke dig at skabe et sanserum på din arbejdsplads, kan du hente mere information hos Ran-Play.