Er din bil sommerklar?

15. april 2018 | Ikke-kategoriseret

– Annonce

Sommeren nærmer sig og det er tid til at gøre bilen klar til sommeren. Uanset om du har en gammel sportsvogn eller en almindelige stationcar, trænger din bil til lidt kærlighed før sommeren melder sig.

Vinteren er efterhånden ved at være forbi, og det giver dig mulighed for at bruge ekstra energi på at gøre bilen klar. I løbet af vinteren bliver din bil ofte udsat for skidt og snavs, og den trænger derfor til en ekstra kærlig hånd, når foråret er over os og det gode vejr kommer frem.

Rengør bilen

Noget af det mest håndgribelige, du kan gøre er, at rengøre din bil, så den er klar til de lange ture ud i den danske natur. En rengjort bil kommer til at skabe glæde i hverdagen, og sikre at du ikke bliver beskidt på vej til arbejde. Du bør derfor tage forbi en vaskehal, hvor du kan rengøre bilen fra top til tå på udenpå og indeni bilen.

Skift til sommerdæk

Mange kører på vinterdæk, og dette er ikke godt for bilen, når vinteren er ovre. Du skal derfor skifte dæk. Den bedste tid at skifte til sommerdæk er sidst i april, hvor sandsynligheden for sne og glatte veje er minimal. Før du skifter dine dæk skal du dog sørge for at dine sommerdæk er klar og ikke fejler noget. Du bør tjekke dem for sten og søm og sørge for at mønstret lever op til de officielle krav. Det kan være du har brug for nye sommerdæk eller hjulkapsler før din bil er helt sommerklar.