Robusthed – din styrke når krisen banker på

25. september 2018 | Ikke-kategoriseret

– Annonce

Alle mennesker vil gennem flere faser af sit liv opleve at være under pres. Det kan være i livskriser, eller når vi oplever at have travlt og generelt er i stressede situationer. Men ved vi egentlig, hvad vi skal gøre, når vi kommer i disse situationer?

Mange mennesker har ikke redskaberne til at håndtere stresstilstanden, når den banker på. Derfor er stress blevet en folkesygdom i Danmark og mange andre steder i verden.

Det handler om at have robusthed som et redskab. Men hvad er robusthedegentlig? Robusthed er en styrke, der hjælper os til at bevare os selv, når krisen opstår i vore liv. Robusthed handler om at modarbejde ydre pres og finde smarte løsninger på vanskelige forhold, så vi passer på vores sårbarhed og livskraft.

Robusthed er ikke lig med at være en helt og udøve heltegerninger mod andre mennesker. Robusthed er derimod at passe på sig selv først og fremmest. Det er en evne, som man skal lære at bruge i en verden, hvor arbejde, karriere og sociale medier fylder så meget.

Men hvordan får vi denne evne til at finde robustheden frem i os, når vi har brug for den? Bogen ”Bevar dig selv” har skrevet et kapitel om fænomenet robusthed, som kan hjælpe os til at finde styrken frem, når krisen banker på. Har du brug for at lære at være mere robust, så du kan være stærk, når modgangen møder dig? Så vil bogen ”Bevar dig selv” være en god guide til mere viden.